lördag 7 april 2007

några saker som jag undrar över just nu

1. Varför det står på gurkörtsoljeflaskan att man ska akta ögonen. Finns det risk att folk får för sig att de ska droppa den i ögonen? Eller helt obehärskat gnida in de dyrbara dropparna i ögonregionen? Och är gurkörtsolja i så fall mer skadlig för ögonen än andra vegetabiliska oljor? Och är vegetabiliska oljor skadliga för ögonen över huvud taget?

2. Hur man gör för att få in såna där trevliga egna beskrivningar i blogspotinlägg- och kommentarfälten så att man slipper lida av den märkliga svenska blogöversättningen "upplagd av Sabina på kl 11 lördag" (vilket leder till att man istället börjar experimentera med alla andra språk för att se om man hittar någon tjusigare eller roligare variant)

3. Var man nuförtiden kan köpa såna där små söta leksakskycklingar som piper med ett mycket autentiskt trovärdigt pipkvitter om man ställer dem i handflatan

4. Vad man kan köpa för någon kul grej att lägga i dotterns kusins påskägg.

5. Om det finns någon riktigt bra mörkbrun mascara som inte är testad på djur och inte är vattenfast.

6. Var man ska gömma påskäggen.

7. Hur blogspotanvändare gör för att se att besökare har kommit till bloggen genom att först googla "trapetser, vaktelägg, skära elefanter och champagne leder raka vägen till himmelriket" eller andra otippade kombinationer av ord

8. Om det har gjorts någon nyare omröstning på Sveriges 100 bästa böcker än den som en massa bra bokbloggar tipsar om, för det var tio år sen den gjordes och nu när jag ögnat igenom listan är jag lite nyfiken på hur pass annorlunda den skulle se ut nu ett decennium och massor med bra böcker senare. Och hur mycket mode är det i sånt där egentligen? Och hur stora är chanserna att en ny populär bok kommer med bara för att den är ny, och hur stora är riskerna att nya böcker inte kommer med för att de är för nya och blir avfärdade, eller bortglömda därför?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Börjar genast tänka på böcker... Nya böcker som skulle kommit med är säkert Ett öga rött, Svinalängorna, Allt. Svårare att tänka ut böcker som kom ut för fem år sen som skulle komma med.

Petra sa...

Punkt 3 undrar jag också över. Faktiskt! :-)

På punkt 7 svarar jag www.sitemeter.com.

Jasmin sa...

På punkt 2:
Gå in på customize, där det står "Add and Arrange Page Elements".
Klicka på Edit där det står Blogginlägg (eller något liknande)och där kan du ändra.

Sabina sa...

tack båda för hjälpen!

.m. sa...

7 är enkel, du måste ha ett analysverktyg så som tex statcounter(.com)
Finns flera liknande tjänster.