onsdag 4 juli 2007

kolla här

En journalist på DN, Nancy Westman pratar positivt om Youtube som schysst marknadsföringsplats för kultur. Fortfarande gäller det förstås bara musik, som om det är enda formen av kultur som är ok att sprida via nätet*, men just den här artikelns ämne är musik, så det får man ju förstå.

Och vem vet, kanske kommer litteratur och publiceringsställen på nätet att nämnas på samma självklara sätt någon gång i framtiden i någon tidning? ;)

Typ om tio år eller så, när massor av etablerade författare lägger ut noveller på nätet och när unga lovande författarwannabes har tagit för vana att under boksläppsdygnet lägga ut hela boken och när särskilda lyrikportaler stoltserar med antologier ur de senaste årens utgivning och scenpoeter tumlar runt på myspace och litteraturestradörer tar plats i Youtube och bjuder på uppläsningar, och fler och fler bloggare skriver skönlitteratur på nätet och får sina manus utgivna på förlag, och fler och fler bloggare som publicerar underhållning på nätet får sina respektive bloggar utgivna som underhållning.


* något jag funderade över för några veckor sen

Inga kommentarer: