lördag 14 juli 2007

det är bara lite skrivtomt just nu


Det är förmodligen trevligare om man aviserar innan att man har en liten bloggpaus. Men grejen är att jag sällan vet det i förväg. Plötsligt bara en dag har man inget att skriva om, eller inte tid att skriva. Då tror man att nästa dag. Och så vidare. Idag har jag saker att skriva om. Men tiden, tiden.

Jag är snart tillbaka.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sabina,

Jag skulle vilja veta vad du tyckte om författarskolan i Lund? jag är mycket intresserad, har blivit antagen, men har hört så många olika kommentarer från folk som har gått eller känner till utbildningen.

Sabina sa...

Hej Johanna,
Jag vill helst inte svara på din fråga därför att mitt svar skulle bli missvisande. Utbildningen har förändrats mycket sen jag gick den. Om du känner folk som går där nu eller precis slutat, så beskriver deras svar färska erfarenheter som säger mer än vad ett svar från mig skulle göra. Mitt bästa råd vilken skrivarutbildning man än går är att göra sin grej av den och att söka sig till kurskompisar för att maximera inspirations- och erfarenhetsutbytet genom att ha egna träffar utanför kurstid, och att ha en fortlöpande dialog med lärare och kurskompisar om utbildningen medan den pågår. Ge cred till det som är bra och hojta till om det är något man saknar eller önskar och var med och engagera sig för att önskade förändringar genomförs. OCH: gör mesta möjliga av responstillfällen och handledarkontakter. Det i sin tur är delvis beroende av personkemi och jag tror att ens intryck av såna här utbildningar färgas en del av vilka kontakter man har, hur man upplevar handledare etc.
Och så en sak till; det gäller att upprätthålla sitt skrivande på egen hand oavsett vad olika kurser innehåller. Man måste bestämma sig för att skriva regelbundet. Typ en bestämd tid varje vardag.
Lycka till!

Anonym sa...

hej Sabina!

Tack så jättemycket för ditt långa svar. Jag tar det till mig och fortsätter att begrunda!

Jag vill väldigt gärna gå men vill också avsluta en pågående utbildning. Det är dilemmat.

Mvh Johanna