söndag 6 januari 2008

Äran och nöjesguiden

Årets Nöjesguidenspris (Malmö-Lund-området) i kategorin litteratur hade nominerat mig, Hanna Nordenhök och Per Engström.

Att vara en av tre nominerade i ett litterärt så livfullt geografiskt område som Malmö-Lund är en stor ära. Varmt tack till juryn för att ni uppmärksammade mig.

Att vara nominerad ihop med Per och Hanna var en ära i sig.

Igår gick den stora festen av stapeln på Slagthuset i Malmö. Per vann. Stort varmt grattis för att du och din bok så välförtjänt tog hem segern!

I kategorin shopping vann ekologiska butiken Astrid och aporna. Då fick jag, lättrördheten personifierad, en tår i ögonvrån.

Ett av hedersprisen gick till Restaurang Brogatan vilket var välförtjänt men det var synd att de i motiveringen glömde nämna krögaren Staffan Asker som var den som ihop med dåvarande personalen gjorde den fantastiska nystarten från det där exklusiva som den hade varit innan han tog över och satte tonen för det stadiga koncept som restaurangen/krogen/baren/mötesplatsen sedan dess har haft.

Kvällens stora problem var inte vad man skulle ha på sig* utan hur man skulle ta sig dit. Vi lyckades till slut lägga beslag på en taxi som krypande tog oss till en restaurang där vi åt oss mätta innan vi med myrsteg halkade oss fram den sista biten till festen.

*vilket kunde ha varit ett problem med tanke på hur mycket mat som har konsumerats och hur få långpromenader som har promenerats under denna semesterperiod, men om man som jag har en vänlig vän som sitter med en kaffekopp i soffan och är ärligt och uppriktigt smakråd, så hittar man till slut något som sitter klädsamt och som man känner sig festfin i.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till nomineringen!!
//henrik p

Sabina sa...

Hej Henrik,
Ett senkommet tack. Grattis till kommande publiceringen, kontrar jag med!